DM 16
Posted on: Friday, 5 August 2011 |


Kenapa aku tak rasa sakit yang pernah aku rasa dulu bilamana aku lihat kau dengan dia ? Kenapa aku rasa lapang yang sebenarnya lapang bilamana aku lihat kau sedang bahagia bermadu asmara dengan si dia ? Kenapa aku tak rasa hayat aku seolah dicarik carik bilamana apa yang aku dengan pernah kecap dulu kini kau kecap bersama dia ?

Ini buad aku rasa apa itu tenang . Yang sebenarnya tenang tahu . Aku lega . Sangat lega . Aku rasa aku tak punya beban lagi . Aku rasa aku boleh teruskan . Teruskan hidup seperti sedia kala . Yaa , terus melangkah tanpa perlu lagi untuk aku menoleh ke belakang walau hanya untuk sedetik . Ini , sangad membahagiakan aku .

Buad perempuan yang bertuah seperti kau . Jaga lah dia sebaik baiknya yang kau mampu . Jangan kau lepaskan hayat kau sama dia . Dia insannya baik . Sangat baik . Aku saja yang buta dulu . Itu kebodohan aku . Tapi aku tak mampu lagi nak beri dia peluang lagi bila hati aku sendiri di jeruk mamah rasa telan maki hamun . Aku dah tak daya untuk itu lagi . Jadi kau , terima seadanya dia . Sentiasa ada untuk dia bila mana dia perlu kau . Sentiasa beri dia semangat kerana dia punya jiwa yang goyah . Jadi , jaga dia sebaiknya . Kerana dia insan yang pernah aku sayang dan aku akan teros sayang dia sampai bila bila . InsyALLAH .

Dan untuk si pria . Saya hanya mampu mendoakan awak dari jauh (:tf

Tuan Tanah Kedaung
Hi and Assalamualaikum. Zalikha here. Si tembam malu 19. Haha, Can call me Ikha or Zack. Currently stay in Negeri Sembilan. Hobin Jang Hobin ^^

https://twitter.com/IkhaAdzhar
FB: Ikha Adzhar
Mukadimah ^^

Walau ketawa aku dilabel oleh mama sebagai sangat tak sopan . Cara jalan aku seperti lelaki badan berketak ketak atau lebih dalam bahasa sopannya sado , dan cara aku duduk tak seayu senah kat kampung , hati dan perasaan aku Alhamdulillah masih kekal ikut fitrah . Hi , aku gadis berumur 19 tahun. Maih menuntut di Politeknik Merlimau. Aku muslimah dan aku bukanlah penyangak. Insyaallah.

Credits
Templete and edit by : Nadirah Izzaty
Bullets from: Kari Pixel and Cici
Image hover by: Muazz Adli
Inspired by:
Header by: Luqman